Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home

Agenda

Filter op activiteit of doelgroep Selecteer een filter
zondag 1 september 2019

75 jaar Slag om Arnhem

Van 19.30 uur tot 21.30 uur

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Dit wordt uitgebreid herdacht in Arnhem en omgeving. Ook in Rozet Erfgoedcentrum. Activiteiten rond deze herdenking vind je hier.

Lees verder
zaterdag 14 september 2019 - zondag 15 september 2019

Fietstocht langs plekken van plezier in Arnhem

Van 13:30 uur tot 15:00 uur

Arnhem kent vele verschillende plekken van plezier die in de loop van de geschiedenis vaak van gedaante en functie zijn veranderd. In Erfgoedcentrum Rozet zijn hiervan enkele mooie voorbeelden te zien, zoals een schilderij van de Velperpoort. Op de locatie van deze middeleeuwse stadspoort, verrees in de 19e eeuw een nieuwe cultuurtempel: Musis Sacrum. De verhalen in het Erfgoedcentrum vormen het startpunt van een fietstocht door Arnhem. Tijdens deze tocht wijst gids Wim Smits op diverse plekken van plezier en vertelt hij over de boeiende geschiedenis ervan. Startpunt: Erfgoedcentrum Rozet Eindpunt: Arnhem centrum De activiteit duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Neem je eigen fiets mee!

Lees verder
zaterdag 14 september 2019

Verborgen verzetjes

Van 14:00 uur tot 14:30 uur

Erfgoedcentrum Rozet bezit een omvangrijke en unieke collectie documentatie en verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Arnhem en omgeving. Een periode waarin momenten en plekken van plezier schaars waren. Toch zijn er ook gebeurtenissen van verborgen verzet in die tijd, waaraan de makers ongetwijfeld plezier hebben beleefd. Zo is er in het Erfgoedcentrum een schortje met oranjeappeltjes te zien, dat is gedragen door Antoinette Gerritsen. Voerden zij en haar ouders hiermee bewust of onbewust protest tegen de Duitse bezetting? De destijds driejarige Antoinette zal het schortje in ieder geval met veel plezier hebben gedragen. Aan de hand van objecten, afbeeldingen en documentatie worden, in een korte rondleiding, enkele verhalen van verborgen verzetjes ontrafeld. De rondleiding is gratis en aanmelden is niet nodig.

Lees verder