Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Rondleidingen

Speciale rondleiding: kennismaking met het Erfgoedcentrum en de geschiedenis van Arnhem

In het Erfgoedcentrum in Rozet ontdek je het verhaal van Arnhem en omgeving, van toen tot nu. Zo zie je er een bouwfragment van het Romeinse castellum Meinerswijk naast een voetbalshirt van Vitesse. 

Het Erfgoedcentrum in Rozet brengt de collecties van het voormalig Historisch Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek op unieke wijze samen.

Het verhaal van Arnhem wordt in 12 thema’s verteld door tentoongestelde voorwerpen, filmpjes, geluidsfragmenten en verdiepende bronnen. De expositie sluit aan bij de tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis, waarbij de belangrijkste Arnhemse gebeurtenissen worden uitgelicht.

Met een gids wordt een bezoek aan het Erfgoedcentrum in Rozet nog veel boeiender!

Waar & wanneer?

  • Wanneer: op afspraak
  • Locatie: Erfgoedcentrum in Rozet, Kortestraat 16, 6811EP Arnhem
  • Prijs: €80,- (incl. btw) per uur voor een groep van maximaal 15 personen.
  • Bij grotere groepen kun je rouleren tussen verschillende programmaonderdelen: bijvoorbeeld een bezoek aan de ArcheoHotspot of het indrukwekkende Stadspanorama.

Interesse?

Boek deze rondleiding via het formulier op de volgende pagina. Heb je nog een vraag, neem contact op via rondleiding@rozet.nl.

Binnen 2 werkdagen nemen we contact met je op.

de trap naar beneden naar het erfgoedcentrum