Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Bibliotheek

Speciaal voor de jeugd

Verhalen zijn magisch. Ze kunnen spannend zijn of grappig. Waargebeurd of fantasierijk. Lezen en voorlezen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Daarom zijn kinderen t/m 17 jaar gratis lid. Oudere kinderen en jongeren helpen we graag aan goede informatie voor het huiswerk. Zo vind je bij ons voor ieder wat wils.

Verhalen, informatie en tips voor...

Baby's en peuters

0 t/m 3 jaar | Voorlezen is gezellig. Bovendien prikkelt het de fantasie, leert het je kindje luisteren en concentreren en stimuleert het de taalontwikkeling. Lees je mee?

Verhalenvangers

4 t/m 11 jaar | Verhalenvangers verzamelen verhalen: door te luisteren, kijken, vertellen, lezen, ontdekken en te doen. Doe mee en spaar stempels in je paspoort.

Jongeren

12 t/m 18 jaar | Lezen voor je lijst of lekker voor de lol, informatie zoeken voor je werkstuk of een rustige plek om te studeren... in de bibliotheek vind je het.

Gratis: Junior Einstein

Met je biebpas kan je nu ook in de bibliotheek en vanuit huis (gratis) oefenen met alle vakken van (de basis)school. Ben je niet zo goed in rekenen? Of vind je taal juist lastig? Geen paniek, want Junior Einstein kan je helpen. Je logt in met je biebpasnummer en wachtwoord. Veel succes!

Inloggen op Junior Einstein

junior einstein
Voorleesexpress

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger thuis om voor te lezen en (samen met de ouders) te werken aan taal en leesplezier. Wil jij als vrijwilliger meehelpen? Dan horen we graag van je!

Lees meer over de VoorleesExpress

Speelgoed én boeken lenen

Wist je dat je in Rozet Kronenburg ook de Speelotheek vindt? Met je bibliotheekpas (en een speelgoedabonnement bij Het Speelpunt) kan je gelijktijdig speelgoed én boeken lenen. 

Lees meer over de Speelotheek