1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Speciaal voor de jeugd

Werkstuk, leeslijst en ontspanning

Een werkstuk of spreekbeurt voorbereiden voor school. Boeken lezen voor je lijst of voor de lol. Of op zoek naar een fijne studeerplek met computers en wifi? Kom naar de bibliotheek, daar vind je het allemaal! 

 

Ben jij al lid?

Wist je dat je tot en met 17 jaar gratis lid bent van de bibliotheek? Met je lenerspas leen je onder andere boeken, strips, luisterboeken, e-books en dvd's. Ook heb je toegang tot de Uittrekselbank en kun je gratis oefenen voor het theorie-examen voor je rijbewijs. In onze vestigingen kun je gebruikmaken van de computers en wifi-netwerk.

Heb je nog geen pas? Meld je online aan of kom naar één van de vestigingen.

Meld je online aan

Lezen voor je lijst of de lol

Ben je op zoek naar boeken voor je leeslijst? Of gewoon een lekker boek om mee te relaxen? Bij ons leen je het. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? We helpen je graag op weg:

Werkstuk of spreekbeurt

In de bibliotheek vind je een schat aan betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Kun je niet vinden wat je zoekt? Vraag het gerust aan onze medewerkers, we helpen je graag. 

Luisteren kan ook!

Dat is nog eens handig; veel boeken kun je ook luisteren in plaats van lezen.

In onze online catalogus en vestigingen vind je veel luisterboeken. En in de gratis Luisterbieb-app kun je kiezen uit tientallen luisterboeken voor je lijst (voor vmbo, havo en vwo). Ook hoorcolleges vind je in de app. Online downloaden, offline luisteren. Ideaal dus voor onderweg of tijdens het sporten.

Lees meer en download de gratis app

Fantasy leestips

Poezië leestips

Jongin Arnhem

Jongin Arnhem is dé jongerenwebsite van Arnhem en omstreken. Op deze site vind je berichten over allerlei onderwerpen: lokaal nieuws, hulp & informatie, lifestyle, concerten, theater en de uitgaansagenda met evenementen voor jongeren in Arnhem. Zelf een bijdrage leveren aan de site door te schrijven/bloggen, fotograferen of informatie over evenementen in Arnhem aan te leveren kan ook!

Naar de site

Rozet Jongerenteam

Join het Rozet Jongerenteam! Wij zijn op zoek naar jonge, creatieve en enthousiaste Arnhemmers die hun eigen events willen organiseren.

Een belangrijk doel van Rozet is een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van alle inwoners van Arnhem. Daarom willen wij jongeren de ruimte en ondersteuning geven om met hun eigen ideeën aan de slag te gaan.

Lees meer