1. Home
  2. Erfgoed
  3. Bezoek met je klas

Beekspel

De Beek is een levensgroot bordspel waarin het Arneym uit 900 rond de heldere beek wordt aangelegd. Er is weinig bekend over deze periode, dus je gaat zelf aan de slag!

Voor scholen uit het primair en voortgezet onderwijs zijn er allerlei educatieve programma’s op het gebied van archeologie en lokaal erfgoed. Zoals deze. Wil je het Beekspel boeken voor je klas of wil je even overleggen? Neem contact op via erfgoededucatie@rozet.nl.

spel op de grond met landschap en pionnen

Ontwerp middeleeuws Arneym

De leerlingen maken grote boerenerven, leggen wegen aan en claimen kerken. In elk spel ziet middeleeuws Arneym er anders uit. Er is altijd aanleiding om over vroeger te praten.

We beginnen met een korte inleiding op de geschiedenis van Arnhem rond 900 en de rol van de Beek, maar de nadruk ligt op het spelen. De spelregels worden uitgelegd en de groep wordt opgedeeld. Leerlingen spelen in duo’s of trio’s, afhankelijk van de omvang van de groep. Binnen het uur kunnen ze rustig het spel één keer uitspelen.

Kosten & duur

Beschikbaar voor: leerlingen vanaf groep 4/5.
Duur: 60 minuten
Locatie: Erfgoedcentrum Rozet, in overleg ook beschikbaar in de klas.

Kosten: €58,50 per uur voor een groep van maximaal 15 leerlingen. Bij grotere groepen zijn er diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld rouleren tussen afwisselende programmaonderdelen. Meer info of gelijk boeken: erfgoededucatie@rozet.nl.