Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Nieuws

Kunstcafé in 't Altevelt: Frida Kahlo, Mexicaans kunstenares

20-01-2020 -

Op 17 september 1925 werd de bus waarin de achttienjarige Frida Kahlo door Mexico-stad reed aangereden door een tram. Frida raakte daarbij zwaar gewond. Maandenlang moest zij in bed blijven, ingekapseld door verband.

Er werden spiegels aan haar ziekbed vastgemaakt zodat Frieda zichzelf kon schilderen. Het werk van Frida Kahlo toont nietsontziend haar fysieke pijn, liefde en eenzaamheid, maar ook haar levenskracht en de troost die zij vond bij het schilderen. Aan de hand van haar schilderijen treden wij onder leiding van Nellie Markus haar wereld binnen. Een wereld die de kijker een scala aan emoties biedt.

Nellie Markus is drama-therapeute. Zij zet creatieve projecten op voor kinderen in twee familiehuizen van de organisatie NPH (Nuestros Pequeňos Hermanos). Zie ook www.nelliemarkus.nl

Praktische informatie

Datum: dinsdag 21 januari 2020
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: ’t Altevelt, Hoek Lisztstraat/ Beethovenlaan
Kosten: Vrij toegankelijk, koffie/thee €4,-
  Aanmelden is niet nodig
Delen op social media