1. Home

Opgetekend

Duik met ons mee in de wereld van de graphic novel tijdens OPGETEKEND, een avondvullend programma over graphic novels, beeldverhalen en strips.

In ons programma leggen we de graphic novel onder het vergrootglas en we gaan in op de verschillende onderdelen van het beeldverhaal. Aan de hand van lezingen, workshops, animaties en een stripmarkt.

Over graphic novels, beeldverhalen en strips:
Datum: woensdag 2 oktober 2019
Tijd: 18.30 – 22.00 uur bij Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem.

Lezingen van:
Margreet de Heer, stripmaker des Vaderlands en samensteller van de Graphic Novel Leeslijst voor het middelbaar onderwijs en Willard Mans, docent en mede-auteur van deze lijst leggen uit hoe je deze lijst kunt gebruiken in lessen.

Jeroen Dera, neerlandicus verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en ARtEZ speelt met zijn lezing in op de actuele ontwikkelingen en het leesgedrag van jongeren.

Aimée de Jongh is stripmaker en illustrator.
Haar graphic novel 'De terugkeer van de wespendief' is vertaald uitgebracht in meerdere landen en verfilmd voor televisie. Daarnaast maakt ze animaties voor De Wereld Draait Door. Aimée vertelt over haar werk en hoe ze haar eigen levensverhaal en ervaring in haar graphic novels weeft en deze om weet te buigen tot een universeel verhaal.

Roel Venderbosch neemt je mee van schets naar uitgave.
Roel is illustrator en striptekenaar ook actief als grafisch ontwerper. Hij is de maker de graphic novel KSX van schrijft en illustreert voor verschillende jeugdbladen en strips, verzorgt de covers voor NRC-Next.

Uitgever Sigge Stegeman geeft een flitscollege over het interpreteren van beeld, 'hoe lees in een strip' en het verschijnsel beelddyslexie.

Stripmaker Abe Borst geeft een workshop waarin hij met praktische voorbeelden de spelregels en de fundamenten van beeldtaal uitlegt.

We vertonen animatiefilms van onder andere Aimée de Jongh en Daniel Arruda Massa en op onze stripmarkt vind je een uitgebreid aanbod van makers en uitgevers. Je kunt hier ook je boek laten signeren!

Als je de lezingen wil bijwonen, koop dan een ticket via deze link.
De kosten zijn 15 euro.

Studenten en scholieren hebben gratis toegang tot de lezingen. Reserveer voor 1 oktober via deze link. Vol is vol!

De stripmarkt zelf is gratis toegankelijk.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Studio Hoekhuis Art & Print in Arnhem.

Neem ook eens een kijkje op de website van Studio Hoekhuis.
Met veel dank aan Ivo van de Grift, ToArt Kunstuitleen Arnhem en Peter de Thouars.

OPGETEKEND
Woensdag 2 oktober 2019
18.30 uur – 22.00 uur
Rozet, Kortestraat 16, Arnhem