Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Rozet bij je thuis

Klooilab aan huis

Klooien in een van de vestigingen van Rozet kan nu even niet. Maar geen nood: je kunt thuis gewoon je eigen klooilab maken! Klooi je mee? 

Maak je eigen raket

In deze korte les wordt je uitgedaagd om een originele raket te bouwen. Met niet meer dan plastic afval, een rol plakband en een schaar. Als extra activiteit kun je een reislogboek bij houden met avonturen die je onderweg beleeft in je eigen raket. Want ook al kun je niet of beperkt de deur uit, er is altijd nog de mogelijkheid om te reizen en op avontuur te gaan in je eigen hoofd. En beter nog in je eigen raket!
Probeer ook eens andere vlieg-objecten te bedenken en als je er meerdere hebt, kun je ze aan je plafond ophangen. We zouden het heel leuk vinden als je ons een foto stuurt van het resultaat: jillis.verbeek@rozet.nl

Inspiratie nodig? Bekijk hier de Stad van Toekomst die in Rozet was opgebouwd. 

Kosmisch avontuur

Maak thuis je eigen ruimtehelm om buiten je raket rond te lopen.

In deze korte les word je uitgedaagd om met waardeloze spullen die thuis rond slingeren een ruimtehelm te maken. Met niet meer dan een rol plakband, schaar, doos en wat verf gaan we aan de slag. Als basis voor je helm kun je ook een oude baseball-cap of een badmuts gebruiken. Wat je toevallig hebt liggen, is goed.

Als extra activiteit kun je weer in je reislogboek schrijven en bedenken wat voor vreemde wezens en planten je allemaal tegenkomt als je op avontuur gaat. We zouden het heel leuk vinden als je ons een foto stuurt van het resultaat of als je ons laat weten wat je allemaal hebt ontdekt :-) :-).

Je ouders kunnen ook mee op avontuur in het boek “Kosmisch Avontuur” van Stanislaw Lem. De fantastische, kolderieke avonturen van twee kosmische ingenieurs die hun genialiteit tegenover elkaar en anderen willen bewijzen.