Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Rozet bij je thuis

Mijn verhaal / Jouw verhaal

Levi werkt bij Rozet en is dol op verhalen. Op bestaande verhalen, op verhalen die hij zelf bedenkt én op jouw verhalen! De komende weken deelt hij verschillende verhalen met je en verzint daarbij leuke opdrachten die jij kunt doen!

Hoe kom je nou deze dagen door? De hele dag thuis zitten kan best saai zijn. Misschien heb je al je boeken al wel uitgelezen, al je games al gespeeld en ben je al klaar met al je bordspellen. De tijd lijkt voorbij te kruipen. Tip: Schrijf jouw verhaal op. Niets is leuker dan je eigen gedachten de vrije loop te laten en jouw verhaal te schrijven. De komende weken vind je op deze pagina allerlei leuke schrijfopdrachten, gekoppeld aan een boek of een spannend verhaal. Stuur het resultaat van jouw opdracht naar:  mijnverhaal@rozet.nl.

Met de leukste inzendingen gaan we later - als dit allemaal voorbij is - iets tofs doen!

De opdrachten

Aflevering 1: Ontsnap!

Hoe zou jij ontsnappen uit een griezelig kasteel? Hoe zie jij zo’n ontsnapping voor je? Wie kom je tegen (of juist niet)? Schrijf hier een spannend verhaal of gedicht over met (of zonder) een zelfgemaakte illustratie.

Opdracht 2: fantasiewereld

Hoe ziet jouw fantasiewereld er uit? Maak een plattegrond van jouw eigen bedachte wereld. Schrijf daarbij namen van dorpen en steden en belangrijke plekken. Schrijf daarbij ook een verhaal waarbij je de lezer als het ware een rondleiding geeft door jouw fantasiewereld.

Opdracht 3: Het Verzegelde Geschrift

Levi gaat weer op pad in het bos om het Verzegelde Geschrift van Gekke Gregorius te vinden. Dat is een soort geheim gedicht. In dit filmpje leer je hoe jij zelf ook een groot dichter kan worden.

Opdracht 4: De Grote Ziekte

Tijd voor een nieuw boek. Lepelsnijder van Marjolijn Hof is een boek bomvol avonturen. Ga mee op ontdekkingstocht. In dit boek moet de jonge Janis voor het eerst in zijn leven alleen op pad. Onderweg moet hij oppassen voor wilde dieren en ... De Grote Ziekte. Hoe denk jij dat die grote ziekte eruit ziet?

Aflevering 5: Jouw eigen recept

Als je op avontuur gaat in een donker bos, ben je qua eten afhankelijk van wat de natuur je geeft. In het boek Lepelsnijder gaat hoofdpersonage Janis op zoek naar ingrediënten die veilig zijn om te eten. Maar wat kan je eigenlijk wel en niet eten? Levi gaat op onderzoek uit. 

 

Opdracht 6: Je eigen illustratie maken

In het boek Lepel Snijder van Marjolijn Hof vind je prachtige illustraties van Annette Fienieg. Hoe maak je nou zelf zo’n toffe illustratie? Levi legt het je uit. 

Opdracht 7: Griezelige gebeurtenissen!

Levi houdt enorm van griezelen en leest een spannend stuk voor uit zijn spannendste griezelboek. Griezel mee, als je durft.