Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Rozet in de wijk

Dit doen we in het Arnhemse Broek

Het Arnhemse Broek is een wijk met veel geschiedenis. In de Middeleeuwen stonden er steenovens en later kwam hier het eerste industriegebied van Arnhem. Inmiddels is het een gevarieerde wijk waar bijna 6.000 mensen wonen.

Rozet organiseert activiteiten, verbindt mensen en organisaties en ondersteunt de initiatiefnemers in de wijk. 

Projecten in Arnhemse Broek

Woon jij in het Arnhemse Broek? Dan is Rozet ook bij jou in de buurt actief. Samen met bewoners en (culturele) partners organiseren we diverse projecten. We kijken wat de wensen zijn en wat nodig is en maken elk jaar een wijkgericht, cultureel programma. We zijn er voor jong en oud, dus ook voor jou. 

Foto project Bank

Hiernaast zie je een foto van Bank, een project van Rob Voermans en Astrid Aries samen met kinderen van de Paulusschool en buurtbewoners. 

4 kinderen met gitaar

Kansrijk opgroeien

Vanaf januari 2019 krijgen alle kinderen op de Hugo de Grootschool en de Paulusschool muziek- en theaterlessen. Deze lessen maken deel uit van het project Kansrijk Opgroeien.

De theaterlessen worden gegeven de docenten van Muziektheater De Plaats. De muzieklessen door Hermans Herrie. Gitaarles Molenhoek geeft op de Hugo de Grootschool gitaarles. 

Vanaf het voorjaar 2019 kunnen de kinderen ook na schooltijd muziek maken of aansluiten bij theaterclub ‘De broekies van de Plaats'.

Lees meer over Rollercoaster aan ervaring

Broek in de Pan 2020

Voor het derde seizoen toert de rijdende keuken Broek in de Pan vijf weken lang met verhalenkok Yvonne, muziekkok Wim én gastkoks langs bijzondere plekken in het Arnhemse Broek. Vanaf 19 maart kunnen vijf donderdagen en vrijdagen wijkbewoners van Het Broek, de Van Verschuerwijk, het Nieuwe Kadekwartier, Rijnwijk, Eilandje Urk en het Statenkwartier mee proeven aan heerlijke gerechten van hun buurtbewoners, onder het genot van muziek, een open podium, dichterlijke vrijheden en vooral ontmoetingen.

Lees meer over Broek in de Pan

Wijktheatertour

Het is nog even wachten, maar ook in 2019 organiseert Muziektheater de Plaats van en voor bewoners een vrolijke verrassende en avontuurlijke wijktheatertour. De start is na de zomer!

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Bekijk De Arnhemse broek #2

Meer weten over vorig jaar? Kijk terug op het wijktheaterweekend van 2018.

3 mensen die toneel spelen, 1 publiekslid