Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk

Dit doen we in het Arnhemse Broek

Het Arnhemse Broek is een wijk met veel geschiedenis. In de Middeleeuwen stonden er steenovens en later kwam hier het eerste industriegebied van Arnhem. Inmiddels is het een gevarieerde wijk waar bijna 6.000 mensen wonen.

Rozet organiseert activiteiten, verbindt mensen en organisaties en ondersteunt de initiatiefnemers in de wijk. 

Projecten in Arnhemse Broek

Woon jij in het Arnhemse Broek? Dan is Rozet ook bij jou in de buurt actief. Samen met bewoners en (culturele) partners organiseren we diverse projecten. We kijken wat de wensen zijn en wat nodig is en maken elk jaar een wijkgericht, cultureel programma. We zijn er voor jong en oud, dus ook voor jou. 

4 kinderen met gitaar

Kansrijk opgroeien

Alle kinderen op de Hugo de Grootschool en de Paulusschool muziek- en theaterlessen. Deze lessen maken deel uit van het project Kansrijk Opgroeien.

De theaterlessen worden gegeven de docenten van Muziektheater De Plaats. De muzieklessen door Hermans Herrie. Gitaarles Molenhoek geeft op de Hugo de Grootschool gitaarles. 

Kinderen kunnen ook na schooltijd muziek maken of aansluiten bij theaterclub ‘De broekies van de Plaats'.

Lees meer over Rollercoaster aan ervaring

Broek in de Pan 2020

In het Arnhemse Broek toeren al enkele jaren in het vroege voorjaar koks door de wijk met een rijdende keuken, veel lied en muziek, ontmoeting  en proeverijen. Dit voorjaar strooide het coronavirus óók roet in het eten van de Broekse Pan, dus was er opeens geen tournee.

Maar niet getreurd: vanwege de versoepelingen van de overheid zijn de koks deze nazomer coronaproof voor even terug! Anders dan anders uiteraard, maar zeker weer met een muzikale en theatrale opluistering gaan zij vier vrijdagmiddagen samen met een gastkok de uitdaging aan om op anderhalve meter van elkaar en bezoekers iets bijzonders te presenteren.

Lees meer over Broek in de Pan

Wijktheatertour

Voor de derde keer organiseert dit jaar Muziektheater de Plaats met en voor bewoners een vrolijke verrassende en avontuurlijke wijktheatertour. De start is na de zomer!

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Bekijk

 

3 mensen die toneel spelen, 1 publiekslid

Foto project Bank

Hiernaast zie je een foto van Bank, een project van Rob Voermans en Astrid Aries samen met kinderen van de Paulusschool en buurtbewoners.