Het Arnhemse Broek is een wijk met veel geschiedenis. In de Middeleeuwen stonden er steenovens en later kwam hier het eerste industriegebied van Arnhem. Inmiddels is het een gevarieerde wijk waar bijna 6.000 mensen wonen.
Rozet organiseert activiteiten, verbindt mensen en organisaties en ondersteunt de initiatiefnemers in de wijk.
Snel naar...
- alle Arnhemse gebieden terug
- Contact met de cultuurmakelaar
- Kansrijk Opgroeien
- DigiTaalhuis: lezen, spreken en computeren
- Activiteiten voor 55-plussers
- De VoorleesExpress
- Rozet op de kaart
Projecten in Arnhemse Broek
Woon jij in het Arnhemse Broek? Dan is Rozet ook bij jou in de buurt actief. Samen met bewoners en (culturele) partners ondersteunen we diverse projecten. We kijken wat de wensen zijn en wat nodig is en maken elk jaar een wijkgericht, cultureel programma. We zijn er voor jong en oud, dus ook voor jou.


Kansrijk opgroeien
Alle kinderen op de Hugo de Grootschool en de Paulusschool krijgen muziek- en theaterlessen. Deze lessen maken deel uit van het project Kansrijk Opgroeien.
De theaterlessen worden gegeven de docenten van Muziektheater De Plaats. De muzieklessen door Hermans Herrie. Gitaarles Molenhoek geeft op de Hugo de Grootschool gitaarles.
Kinderen kunnen ook na schooltijd muziek maken of aansluiten bij theaterclub ‘De broekies van de Plaats'.
Lees meer over Rollercoaster aan ervaring

Broek in de Pan
In het Arnhemse Broek toeren al enkele jaren in het vroege voorjaar koks door de wijk met een rijdende keuken, veel lied en muziek, ontmoeting en proeverijen. In 2020 strooide het coronavirus óók roet in het eten van de Broekse Pan, dus was er opeens geen tournee.
Vanwege de versoepelingen van de overheid zijn de koks in nazomer van 2020 coronaproof voor even terug geweest! Anders dan anders uiteraard, maar zeker weer met een muzikale en theatrale opluistering gingen zij vier vrijdagmiddagen samen met een gastkok de uitdaging aan om op anderhalve meter van elkaar en bezoekers iets bijzonders te presenteren.

Bank
Hiernaast zie je een foto van BANK, een project van Astrid Aries die met kunstenaar Rob Voermans in 2017 samen met kinderen van de Paulusschool en buurtbewoners een publieke BANK ontwikkelde.
Kijk naar ALLE BANKEN in het Arnhemse Broek die met ondersteuning van Rozet zijn gerealiseerd.