Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk

Workshop ‘Jouw verhaal, mijn verhaal’

'Jouw Verhaal, mijn verhaal' is een workshop voor WMO consulenten, wijkteamcoaches en medewerkers van welzijnsorganisaties en hun klanten. Drie acteurs met ervaring met psychische aandoening delen hun verhalen met de deelnemers van de workshop. Dit doen zij op een speelse manier door theateroefeningen en toneelspel. Een workshopbegeleider zorgt ervoor dat deelnemers zich veilig voelen om hun verhalen te delen.

Waarom de Workshop: Jouw verhaal, mijn verhaal?

Alle acteurs hebben ervaringskennis op het gebied van psychische aandoeningen. Toen het minder goed met hen ging, merkte ze dat welzijnsmedewerkers soms moeite hadden om aansluiting bij hen te vinden. Ze voelde zich niet gehoord/gezien. Ze merkten wanneer zij hun ervaringen in een verhaalvorm zetten, de aansluiting sneller gemaakt werd. Wederzijdse herkenning ontstond. Begrip nam toe en voelde zij zich sneller gehoord/gezien.

Het delen van verhalen nodigt de welzijnsmedewerkers uit om ook hun verhaal te delen. Het doel? Een gelijkwaardige relatie tussen welzijnsmedewerker en hun cliënten. Dit ondersteunt cliënten in hun herstel.

We maken de workshop tot en met eind 2019. Door de hulp van ZonMW, die ons financieel ondersteunt, kunnen wij deze workshop maken voor alle welzijnsmedewerkers in en buiten Arnhem.