Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Rozet in de wijk

Van schatgravers en waterspuwers naar 1000 fonteinen

Geitenkamp met zijn hoogteverschillen kampt bij heftige regenbuien met wateroverlast. Het rioleringsnetwerk wordt momenteel helemaal vervangen. Maar dankzij waterspuwers en het klimaatbestendig maken van tuinen kunnen bewoners op de Bult het wel aan: van wateroverlast naar waterpret!

 

Spetterende wijkmarkt

In het voorjaar van 2018 werd in Geitenkamp een spetterende wijkmarkt gehouden. Tijdens de markt kon je zien wat een waterspuwer is en hoe je daar water mee kunt afkoppelen om de riolering te sparen. 

Bewoners kregen tips en advies voor het waterbestendig maken van hun tuinen. Ook was er  een tuinontwerpwedstrijd. Meedoen was altijd prijs, want elk ontwerp is daadwerkelijk gerealiseerd. 

Waterspuwers

In de Geitenkamp zagen bewoners hun regenpijp door, om het water niet in het riool te laten lopen. Op de afgezaagde regenpijp plaatsen zij een vrolijke waterspuwer. In de wijk hield Luuk Wiehink diverse keren de workshop 'Waterspuwers maken'. Jong en oud maakten een mini-fontein en vrolijkten hiermee hun regenpijp op. 

Tijdens het Hoogte80 Festival in 2018 konden bezoekers meedoen aan de workshop 'Waterspuwers maken' en maakten ze samen een Waterspuwerfontein.

Schatgravers

Schatgravers Wim Hilgeman en Stefan Papp trekken al sinds het begin van de rioolwerkzaamheden op met de mannen van aannemersbedrijf Dusseldorp. Terwijl het riool in de wijk werd vernieuwd, liepen de Schatgravers met de werkmannen mee. Ze gingen met Bultbewoners in gesprek over hun straat, hun tuin en hun wel en wee.

De Schatgravers vonden de mooiste verhalen in de straten van de Geitenkamp. Ze maakten er een rijdende theatervoorstelling van, die meerdere keren is getoond. 

Daarnaast openden ze een tijdelijke wijkbios, waarin vlogs van de Schatgravers te zien waren (zie wijkbios.nl). 

watertegel in het gras, met gereedschap ernaast

Workshop watertegel

Een workshop door keramiste Kristine Ram.

Een watertegel heeft geultjes en openingen waar het regenwater doorheen kan stromen. Gras en groen krijgt adem en water. Je gaat aan de slag met klei. Daarmee rol je een mooie tegel. Levendige vormen kun je met je handen maken of uitsnijden.