Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

Op weg naar vrijheid

Van september t/m december 2019 staan we in Rozet stil bij vrijheid. We besteden aandacht aan de Slag om Arnhem, die 75 jaar geleden plaatsvond. 

Via verschillende activiteiten voor jong en oud - zoals lezingen, rondleidingen en een tentoonstelling - willen we het besef aanscherpen en verdiepen, ook bij jongere generaties.

Tentoonstelling

Een unieke expositie van verschillende (populaire) middelen die de Slag om Arnhem uitbeelden: vanaf het 1e stripboek (1946) tot de nieuwste game (2018).

Bekijk alle exposanten

Activiteiten

Lezingen, rondleidingen, films en meer: tot het eind van het jaar staan diverse activiteiten in het teken van de Slag om Arnhem. Voor jong en oud.

Bekijk alle activiteiten

Educatie

Kom met je klas naar Rozet en kom meer te weten over de Slag om Arnhem. Er is een educatief programma voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs en MBO.

Bekijk het aanbod

Rondleiding met een groep

Datum: op aanvraag
Kosten: € 80,- (rondleiding van een uur, max. 15 personen)

Wil je met een groep een rondleiding door Rozet? Dat kan! Kom aan de hand van bijzondere collectiestukken, fragmenten uit dag- en stripboeken en een 8 meter lange maquette alles te weten over de indrukwekkende Slag om Arnhem in 1944.

Meer informatie en boeken