Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Taal, kunst en erfgoed

Rozet is de leukste start voor een dagje uit in Arnhem

Rozet is de leukste en meest complete start om te genieten van Arnhem. In het centrum van de stad en vlakbij het Centraal Station vind je alles bij elkaar: Spectaculair uitzicht, actuele en historische exposities, het erfgoedcentrum als schatkamer, 2 restaurants en een zonnig terras. Plus het feestgevoel als je - als kind of volwassene - van de enorm lange leuningen afroetsjt.

De meeste activiteiten zijn nog gratis ook!

Rozet kun je niet missen! Must see, do & experience. Een culturele hotspot van 12.000m2 vol historie, expo’s en plezier in ’t hart van Arnhem.

Hoeveel tijd heb jij voor een dagje uit in Arnhem? Aan het eind van deze pagina vind je mooie tips voor Rozet in 15 minuten of een paar uur. 

 

rozet-gebouw links, cafe rechts en poot van sculptuur aardvarken op de voorgrond

Rozet: Terras of grand café

Op het terras voor Rozet begint je dagje uit in Arnhem goed! Kies voor een heerlijke tosti, een kop muntthee of een complete maaltijd.

Feestaardvarken

Het terras van Rozet heeft als bonus: Uitzicht op Arnhems meest geliefde en vrolijkste kunstwerk Het Feestaardvarken. Het is het grootste kunstwerk in Arnhem Centrum. Dit enorme beeld van de Arnhemse kunstenaar Florentijn Hofman moet je gezien of beklommen hebben!

Ga picknicken aan zijn voeten of kijk vanaf het terras een kwartiertje naar wat er gebeurt op dit knuffelkunstwerk. Het ligt er nu nog, maar er zijn plannen om het te verhuizen. Ga snel kijken!

De trappen als verzamelplek

Binnen start je je dag in grand café Momento (begane grond) of met koffie / thee in Dichtbij (3e verdieping). De trappen van Rozet zijn de ultieme verzamelplek om af te spreken met je familie of groep. 

Must Do: Rozet geliefd bij kinderen

Kinderen zien in Rozet vooral de trap. Die rennen de enorme houten trap op, die door de architect ‘straat’ wordt genoemd. De trap is een maatje groter dan je gewend bent. Maar het is ook expositieruimte, gezellige ontmoetingsplek, studeerruimte en... glijbaan. FYI Voor volwassen bezoekers is dit net zo leuk!

Eenmaal weer beneden aangeland? Voor kinderen is het erfgoedcentrum in de kelders van Rozet heel leuk. Ze kunnen zelf op ontdekkingstocht door lades open te trekken. In no-time weten ze meer van Arnhem dan hun ouders! (Meer info over een bezoek met je (klein)kinderen)

trappen van Rozet vol bewegende kinderen
detail historische poppenkast
Een van de kamers in het poppenhuis van Lizzy Ansingh.
vitrines met historische schilderijen van landschappen en steden

Must Experience: Rozet erfgoedcentrum

Ben jij geïnteresseerd in de rijke geschiedenis van Arnhem en Gelderland? Of ben je een amateurhistoricus? Bezoek Rozet en duik dan gelijk links van de entree Rozet erfgoedcentrum in.

Ontdek unieke voorwerpen en verhalen uit de collecties van Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek. Denk hierbij aan historisch zilver en keramiek, informatie over grafheuvels, het poppenhuis van Lizzy Ansingh of een schatkamer vol eeuwenoude boeken.

Je kunt ook de trap of lift pakken naar het dakterras en Stadspanorama. Op de 5e verdieping zie je de rijke geschiedenis van Arnhem, als prachtig uitzicht en op schilderijen. Rozet erfgoedcentrum in de kelder en op de bovenste verdieping is gratis toegankelijk.

Must See: prijswinnend, duurzaam gebouw Rozet

Rozet is ontworpen door Neutelings Riedijk architecten. Het hart van architectuur-liefhebbers gaat sneller kloppen bij dit prijswinnende, duurzame gebouw. In 2014 is het uitgeroepen tot het Beste gebouw van Nederland 2014 en de Heuvelink-prijs voor het beste Arnhemse gebouw.

Ook het interieur van Rozet werd dat jaar als beste bekroond met de ARC Interieur Award. Het ontwerp binnen is van architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser in samenwerking met Evelyne Merkx, Merk X.

rozet-gebouw met verlichte ramen rozet trappen, vitrines en studieruimte

Niet te missen tips!

Hoeveel tijd heb je voor jouw bezoek aan Arnhem? We hebben de leukste tips voor een dagje uit in Arnhem voor je op een rij gezet. Van een kwartiertje tot een paar uur. 

Alle tips voor een Arnhems dagje uit!